5 Ocak 2007

4 Tekerle Uçanlar


Bir yola çıkmayı, bir yere varmayı, bir şey bitirmeyi, yarım kalan işi tamamlayıp masadan kaldırmayı, aslında “yol almayı”, “ileri gitmeyi” hep çok sevmişimdir. Yerimde durmak dünkünden farklı hiçbir şey yapmamış olmam anlamına geldiği için tat vermez. Bu yüzden kısacık tatillerde bile yol yapmak büyük haz verir. Mümkün olduğunca şehirden uzaklaşma yönünde kullanırım tercihimi.

Bu yılbaşı ve bayram tatilinde de eşimle birlikte biraz mesafe aştık. Bayramın ikinci günü yola çıkıp, üçüncü günü döndüğümüz için yollar şaşılacak biçimde boştu. Oldum olası sürat yapmayı ve süratli giden araçların içinde bulunmayı sevdiğim için boş yollar büyük fırsat oldu. Kötü örnek olmak istemem ama, müsait zamanlarda hız yapmak keyif veriyor gerçekten.

İşte bu yolculuk sırasında süratli yol otomobilleri hakkında bir sohbet çevirdik aramızda. Eşimle benim seçtiklerim birbirinden bazen farklılaştı. Sanırım ben biraz konfor yönünü de düşünerek yapıyorum seçimlerimi, hız otomobillerinde konforun önemsiz ayrıntı olduğunu bilmeme rağmen. O ise tamamen güce bakıyor. Döndüğümüzde izlediğimiz, en hızlı yol arabalarını araştıran bir televizyon programın da yardımıyla işte seçtiklerimiz:

MC Laren F1: Hepsinden daha hızlı ve daha aykırı en mükemmel süper araba.


Lamborghini Miura: Ferrari Enzo’ya arabalardan anladığını ve neler yapabileceğini göstermek isteyen Felicio Lamborghini’nin şaheseri, İtalyan harikası otomobil. Aslında traktör üreticisi olan Lamborghini'nin (Brand Box'ta bu konuda yazılmış güzel bir yazı mevcut!) böyle bir inat uğruna yarattığı Miura Ferrari F40’ı dördüncü sıraya geriletmiş.
Mercedes 300 SL: Namı diğer Martı Kanat, ayakkabıları eritecek kadar ısınan alt döşemesine rağmen.


Hiç yorum yok: