21 Mart 2007

İneklerin İstanbul Çıkartması

Cow Parade olarak isimlendirilen ve “İneklerin resmi geçidi” yakıştırması üzerine adeta yapışan dünyanın en büyük açık hava sergisi, dünyanın 39 büyük şehrinden sonra nihayet 1 Ağustos – 31 Ekim tarihleri arasında İstanbul sokaklarında.

Cow Parade markalarla tasarımcıları halkla buluşturuyor. Etkinlik, her türlü firmanın markalarını veya vizyonunu, inek heykelleri üzerinde sanatçıların tasarımlarıyla halkla buluşmasını sağlıyor. Bu inek heykelleri farklı bir tuval ve markalar için de bambaşka bir mecra alanı sunuyor.
Yaratıcılıkta kendine güvenen herkes, tasarımlarını şu adres üzerinden göndererek Cow Parade İstanbul’a katılabiliyor. Üstelik profesyonel tasarımcı olma zorunluluğu da yok. Dileyen herkes kendi inek tasarımıyla bu yürüyüşe katılabiliyor. İneklerin fiyatları 500 – 7500 YTL arasında değişiyor. Elde edilecek gelirin Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, AÇEV ve TEMA’ya bağışlanması planlanıyor.

Cow Parade yaratıcılıkta sınır tanımıyor. İsteyen ineğini araba, koltuk ve hatta karpuz şekline sokabiliyor. Sadece şiddet ve cinsellik içeren figürler engellenmiş durumda.
Simge olarak ineğin seçilme nedeni ise, ineğin doğanın bir parçası olması, ebatlarının oldukça makul olması ve herkesin yüzünde tebessüme yol açan sevimli bir hayvan olmasından kaynaklanıyormuş.

2 yorum:

Mine Yaman dedi ki...

Ne güzel bir haber bu...
İnekler süslesin bir an önce şehri...
En sevdiğim sokak sergileri bir de böyle güzel bir sergiyle birleşirseee, e ben sokaktan eve girmem walla :)

Voltranım canım, teşekkür ederim bu güzel haber için...

Unknown dedi ki...

Minecim bence de çok keyifli birşey olacak. İnternette biraz araştırma fırsatım olmuştu diğer ülkelerde yapılan Cow Parade'leri. Sokaklar renk cümbüşü, cıvıl cıvıl, dondurma şeklinde inekler mi istersin, koltuk şeklinde olanlar mı... Bir inek figürünü bu kadar sevimli kılan veya ondan bu şaşırtıcı şeyleri yaratan hayalperestler düşünsel yetileri ile açıkça öndeler. Hayal gücünü, umudu, mutluluğu, zekayı ve bunda işte yer almayı başarabilen zeki pazarlamacıların izlerini hissetmek keyifli olmalı.
Bu tarihlerde bir ara mutlaka İstanbul'a yolumu düşüreceğim, tekrarı yok ki, ...