16 Ekim 2006

"Şeytan Marka Giyer"


Film aslında Lauren Weisberger tarafından yazılan bir kitaptan sinemaya uyarlanmış. Ancak her zamanki gibi kitap raflarında yerini aldığında değil, sinemaya taşındığında heberdar olduk :)

Filmde "moda"nın aslında ne kadar büyük ve güçlü bir endüstri olduğu anlatılıyor. Moda nedir, kuralları kim koyuyor, trendler nasıl belirleniyor! Film bu soruları cevaplar nitelikte. Samimi ve biraz iğneleyici bi uslupla çevremizde olup bitenlere nasıl dahil olduğunu farkettiriyor insana. Ancak itiraf etmeliyim ki, filmden beklediğim bu değildi. Adından yola çıkarak daha sektörel, bilgi verici ve deneyim aktarıcı yani biraz daha "işe yarar" bir film beklemiştim. Yanılmışım! Film daha çok moda tutkunu, alışveriş düşkünü, vakti bol olan kadınların hoşça vakit geçirebileceği bir parodi gibi...

Söylemeden edemeyeceğim bir şey var; Filmde baş rol Meryl Streep'in, ki o kadro ile oynamayı kabul etmesi yapımcı için büyük şans olmuş! Canlandırdığı Miranda Priestly rolünde gözlerini, mimiklerini ve beden dilini kullanarak olağanüstü bir performans sergiliyor.

Film yine de sonunda, acaba bu dayatmalara alet oluyor muyum diye düşündürtüyor insanı. Alet olup da, bu büyük oyuna dahil olmaktan mutlu olanlar ve alet edildiği için isyan edenler diye ikiye ayrılıyor filmi izleyenler.

Siz kimlerdensiniz?

Hiç yorum yok: