26 Aralık 2006

Baksak Mı, Yesek Mi, Ne Yapsak?

Yeme da yanında yat dedirten lezzetler vardır ya, işte bunlara nefis örnekler…
Her biri biblo gibi, tadımlık değil de seyirlik bisküviler bunlar. Lezzetleri güzelliklerinden aşağı kalmıyor.
Pınar Belendir insanı yesek mi izlesek mi diye tereddüde sokan bisküvilerini Biskuvici.com sitesinde yayınlıyor. Bisküvilerini kendi deyimiyle çay saatinde çaya batırıp yenebilecek değil, ilk karşılaşıldığında önce çığlık atıp sonra biraz seyredip, ardından da keyifle yenecek diye tanımlayan Pınar Belendir sosyal sorumluluk projelerini de destekliyor.
Bunlardan ilki, pembe kurdele biçiminde tasarladığı bisküvileri ile “Avon’la Sağlığa Yolculuk” projesine yaptığı katkıdır. Bir diğeri ise kendi sitesinde satışını gerçekleştirdiği bisküvilerden elde edilen gelirin bir kısmını Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın Bolluca Çocuk Köyü’ne ayırmaktadır.
Tasarım bildiğimiz ürünlere bilmediğimiz formlar vermektir sanırdım. Oysa anladım ki, bildiğimiz ürünlerin bilmediğimiz yeni hallere büründürülmesiymiş.
Bir süre önce Hizmetchi'nin duyurduğu "külah pizza" da buna iyi bir örnek. Örnekler hep nefis yiyeceklerden seçilmiş oldu ama, sanırım bu aralar ilgim bunlara yönelmiş durumda. Affola...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben bunları yiyemem ki... Çok güzeller. Hani bazen bir hediye alırsınız muhteşem hediye paketinin içinde de, bir türlü açmaya kıyamazsınız, hatta hediyeyi keşfetme merakınızın da ötesine geçer bu güzelim paketi bozmama isteği. Sonra açarım denir. İşte öyle hissettim şimdi :)

Adsız dedi ki...

Yeni yılınızı ve Kurban bayramınızı en içten iyi dileklerimle kutlar, sevdiklerinizle sağlıklı, neşeli ve mutlu bir yıl geçirmenizi dilerim. Daha nice nice bayramlara ve nice nice yıllara...
Muhammet Ok.
www.morfikirler.com

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ederim Muhammet,
Aynı güzel dilekler benden de senin için...
Nice mutlu bayramlar ve yeni yıllar dileklerimle...

Unknown dedi ki...

Sevgili Beril,
İlk öğrendiğimde seninle aynı şeyleri düşündüm. Bu kararsızlık da yazının başlığını belirledi zaten. Burada olmana sevindim :)

Adsız dedi ki...

Bu arada bloğunuzda verdiğiniz link i değiştirmemiz mümkün mü?
Blogdan siteye taşındığım için böyle ufak değişiklikler yapmak zorundayım.Rahatsızlık verdiğim için özür dilerim.
yeni adres : http://www.morfikirler.com/

Unknown dedi ki...

Linki değiştirdim. Yeni site hepimize hayırlı olsun. Çok da güzel olmuş. Darısı başımıza :)