13 Şubat 2007

Kana Bulanmış Zengin Tenler

Berraklık, parlaklık, şeffaflık ve beyazlık pırlantanın değerini belirleyen temel göstergelerdir. Ne kadar masum, temiz ve naif görünüyor değil mi?
Hepinizin soruya farklı yanıtları vardır eminim. Ama cevabı vermeden “Kanlı Elmas”ı mutlaka izleyin. Hayatınıza damga vuracak, bakışınız değişecek, uzun süre etkisinden kurtulamayacaksınız. Tekrar tekrar izlemek isteyeceksiniz her sahneyi, her repliği beyninize daha iyi kazıyabilmek için.

Film çok gerçek. İnsana ızdırap verecek kadar gerçek. Film, elmasın büyülü görünümünün ardındaki tüyler ürpertici geçmişini anlatıyor. Bundan önce en son “Crash” için bu kadar tezahüratlı konuşmuştum. Sonra film Oscar aldı. Bu film de 5 dalda Oscar adayı. Şansı çok yüksek. 2007’de bu kadar mükemmel başka bir film çıkar mı bilmiyorum. Şüpheliyim. Bu işten biraz anlıyorsam film inanılmaz.
Bir elmas insanın hayatını değiştirebilir ya da sona erdirebilir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

03:00 te NTV'de naklen yayınlanacak Oskar ödüllerini büyük merakla bekliyorum. En sağlam adaylarım "Kanlı Elmas" ve "Köstebek". "Babil"i ne yazık ki izleyemedim. Bu yüzden fikrim yok ama sinema eleştirmenleri çok iyi yorumlar yapmıştı.

Unknown dedi ki...

Köstebek Oscar'ı çok hak eden bir filmdi gerçekten. Ödül doğru yerde :)